Kasım Ayı Ara Tatilinde Gidilebilecek Rotalar

Kasım Ayı Ara Tatilinde Gidilebilecek Rotalar

Geri Dön
25 Ekim 2024 5 dk.
A +

Eylül ayında pek çok öğrenci yeni ders yılına merhaba dedi. Kasım ayının yaklaşmasıyla birlikte birçok öğrenci ara tatilde dinlenmeye hazırlanıyor. 

Ara tatil 11 ile 15 Kasım tarihleri arasında. Hafta sonu tatilleriyle birlikte 8 Kasım Cuma ara tatile çıkan öğrenciler, 18 Kasım Pazartesi ders başı yapıyor. Peki ara tatilinde yoğun ders temposuna ara veren çocuklarınızla ailece keyifli bir tatil yapmaya ne dersiniz? Kış soğukları gelmeden, sonbaharın ılıman havasında, yeşilin her tonuna bürünen doğa içerisinde ailece keyifli bir tatil yapmak için Kasım ayı oldukça ideal. Peki yurt dışında hangi rotaları gezmeli? Kasım ara tatilinde nereye gitmeli? Seyahat için hangi hazırlıklar yapılmalı? Kasım ara tatili hakkında merak ettiğiniz tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.

İsviçre

Alplerin eteklerinde yer alan İsviçre yemyeşil doğasıyla Karadeniz’i hatırlatır. Batı Avrupa’da yer alan İsviçre’ye uçakla yaklaşık 3 saatte kolaylıkla gitmeniz mümkün. Zürih, Basel, Bern, Lozan, Montrö, Cenevre gibi birbirinden güzel turistik şehirleri gezerek İsviçre’yi keşfedebilirsiniz. Farklı kültürleri tanımayı seviyorsanız İsviçre, Batı Avrupa’da keyifli bir tatil yapabileceğiniz ülkelerden. Diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha az nüfusa sahip olduğundan kalabalıktan uzak sakin, huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için birebir. İsviçre’de Alplerin eteklerinde yer alan Cenevre Gölü, Ren Şelalesi, Konstanz Gölü gibi turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

İspanya

Birbirinden güzel kentleri, El Hamra Sarayı gibi tarihi yapılarıyla meşhur İspanya’da keyifli bir tatile ne dersiniz? Madrid, Barselona, Valencia, Cordoba, Granada, Sevilla İspanya’nın öne çıkan turistik şehirleri. İspanya’da Endülüs mirasının özgün tarihi eserlerini de görme fırsatınız var. El Hamra Sarayı Endülüs’ün özgün yapım tekniklerini ve mimarisini günümüze yansıtan eserlerden. Granada şehrinde bulunan saray kemerli pencereleri, yemyeşil bahçeleri, süslemeli cephe bezemeleri, kemerli revakı ile İspanya’da gezip görmeniz gereken yapılardan. Granada’da ziyaret edebileceğiniz bir diğer tarihi eser Kurtuba Cami. Yapı 1984 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmış bir eser. İki katlı, kemerli mimarisiyle öne çıkan tarihi eseri İspanya tatilinizde ziyaret edebilirsiniz.

Bosna Hersek

Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in ülkesi Bosna Hersek. Kasım ayında gezmek için cazip bir seçenek. Hem vize gerektirmemesi hem de kısa sürede ulaşım sağlanabilmesi önemli bir avantaj. Kasım tatilinde Türkiye’den fazla uzaklaşmak istemezseniz Bosna Hersek’i tercih edebilirsiniz. Ülkenin en meşhur simgelerinden biri Mostar Köprüsü. Neretva Nehri üzerine inşa edilen eser tarihi bir yapı olma özelliğine sahipti. Ancak 1993’te Bosna Savaşı’nda köprü yıkılmıştır. Köprünün ilk hali 1566’da Mimar Sinan’ın öğrencisi Mimar Hayrettin tarafından inşa edilmiş ve tarihi eser 1993 yılına kadar ayakta kalmıştır. Kesme taş mimarisinin özgün örneklerinden biri olan eser 1993’te yıkıldıktan sonra Bosna’nın simgesi olarak aslına uygun şekilde 2004 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. 2005 yılında UNESCO tarafından tescillenen köprü Bosna’nın önemli turistik yerleri arasında yer alır. Bosna Hersek’te Başçarşı, Latin Köprüsü, Kravitse Şelaleleri, Saraybosna Umut Tüneli’ni ziyaret edebilirsiniz.

Makedonya

Balkanlarda gidebileceğiniz bir diğer rota Kuzey Makedonya. Başkenti Üsküp Arnavut kaldırımlı sokakları, Osmanlı Uygarlığı’ndan kalan tarihi eserleri, kozmopolit yapısı ile geleneksel ve moderni harmanlayan bir şehir. Üstelik Makedonya’da tatil yapmanız için vizeye gerek yok. İster araçla ister uçakla kısa sürede seyahat ederek kolaylıkla Makedonya’ya ulaşabilirsiniz. Üsküp’te Taş Köprü, Türk Çarşısı, Matka Kanyonu, Arkeoloji Müzesi, Üsküp Kalesi gibi tarihi ve turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, Makedonya’nın Ohri, Resne, Gostivar, Debre gibi birbirinden güzel şehirlerini de gezebilirsiniz.

Ara Tatil İçin Yapmanız Gereken Hazırlıklar

Yola çıkmadan önce birtakım hazırlıklar yaparak seyahatinizi kolaylaştırabilir, tatilinizi daha keyifli hale getirebilirsiniz. Mevsime uygun kıyafetler hazırlamak, vize işlemlerini erkenden yapmak, gideceğiniz ülke için gezilecek yerler listesi oluşturmak seyahatinizi daha kolay planlamanızı sağlar. Ayrıca yurt dışı seyahatine çıkmadan önce seyahat sağlık sigortası yaptırmanız olası sağlık sorunları için oldukça önemli. Seyahat sağlık sigortası ile tatil yapacağınız ülkenin sağlık hizmetlerinden uygun maliyetle faydalanmanız mümkün.
Kuveyt Türk Seyahat Sağlık Sigortasının Önemi ve Avantajları
Hava değişimi gibi durumlardan ötürü bazı durumlarda birtakım sağlık sorunları yaşanabilir. Kuveyt Türk seyahat sağlık sigortası olası sorunlara karşı size pratik çözümler sağlar. Kuveyt Türk Seyahat Sağlık Sigortası’nın avantajları şu şekildedir:

  • Tedavinin yapılabileceği en yakın sağlık kurumuna nakil
  • Ani hastalıklar için tıbbi tedavi hizmeti
  • Tedavi sonrası ikametgâh adresine nakil

Tatile çıkmadan Kuveyt Türk Mobil’den kolaylıkla Seyahat Sağlık Sigortası başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Kuveyt Türk Seyahat Sağlık Sigortası tatil veya iş amaçlı gezilerinizde yaşayabileceğiniz beklenmedik durumlar için hızlı ve kaliteli çözümler sunar. Sağlık Sigortası’nda verilen teminat kapsamında tıbbi tedavi, seyahatten sonra ikametgâha nakil, ilaç masraflarının hepsi karşılanır. Kuveyt Türk Seyahat Sağlık Sigortası ile bütçenizi sarsmadan bulunduğunuz ülkedeki kaliteli tedavi hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Öne Çıkan Yazılar

küçük değişiklikler Yaşam Küçük Değişikliklerle Hayat Kalitenizi Artırın
Hayat kalitenizi artırmak için yapabileceğiniz pratik ve kolay önerileri sizin için derledik.
Yaşam 16 Ekim 2024 5 dk.
okul alışverişi Yaşam Okul Alışverişlerinde İşinize Yarayacak İpuçları
Eylül ayına girmemizle beraber okul alışverişleri gündeme gelmeye başladı. Alışverişinizi nasıl kolaylaştıracağınıza dair ipuçları için içeriğimize göz atın.
Yaşam 11 Eylül 2024 5 dk.
iletişim izni Yaşam E-Devlet Üzerinden İletişim İzinlerinizi Yönetin
Ticari amaçlı telefonla arama ve SMS iletimi gibi iletişim izinlerinizi yönetebileceğinizi biliyor musunuz?
Yaşam 06 Eylül 2024 6 dk.