Blog
Araç Finansmanı Kullanacaklara Tavsiyeler

Araç Finansmanı Kullanacaklara Tavsiyeler

Geri Dön
22 Haziran 2023
A +

Finans kuruluşları tarafından size sağlanan araç finansmanları, uygun ödeme koşulları sayesinde dilediğiniz araca büyük avantajlardan yararlanarak sahip olabilmenize imkân tanır.

Araç finansmanı, otomobil başta olmak üzere tüm motorlu taşıt türlerini satın alırken faydalanabileceğiniz imkânlar arasında yer alır. Finans kuruluşları tarafından size sağlanan araç finansmanları, uygun ödeme koşulları sayesinde dilediğiniz araca büyük avantajlardan yararlanarak sahip olabilmenize imkân tanır. Araç finansmanı kullanırken dikkat etmeniz gereken noktaları ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Araç Finansmanı Nedir?

Araç finansmanı, araç satın alırken başvuracağınız finans kuruluşları tarafından size sağlanan ve uygun koşullarla geri ödenen finansman desteğine verilen isimdir. Araç finansmanları hem sıfır hem de ikinci el araçlar için alınabilir. Araç finansmanı alırken size aracın değerine bağlı olarak 24 aydan 48 aya kadar vade imkânı sunulur ve böylece hayallerinizdeki aracı son derece rahat bir şekilde satın alabilmeniz ve düşük taksitler sayesinde finansman desteğini zorlanmadan geri ödemeniz mümkün olur. Sıfır araçlar için verilen finansman desteği, satış değeri 120.000 TL'ye kadar olan araçlarda 48, 120.000-300.000 TL aralığında olan araçlarda 36, 300.000-750.000 TL aralığında olan araçlarda 24, 750.000-1.500.000 TL aralığındaki araçlarda ise 12 ay olarak vadelendirilir. 1.500.000 TL üzerindeki araçlar için finansman kullanılmaz. 2. el araç finansmanlarında ise vadelendirme yapılırken kasko değeri göz önünde bulundurulur ve böylece sizin için en ideal koşullar belirlenir.

Araç Finansmanı Kimler Tarafından Neden Kullanılır?

Araç finansmanları, hem kişisel binek otomobillerde hem de ticari araçlarda kullanılabilir. Binek araç satın alırken kişisel olarak, ticari araç satın alırken ise kurumsal kimlikle finansman başvurusunda bulunmanız gerekir. Ancak bazı hafif ticari araçlar için de kişisel kimlikle işlem yapabilirsiniz. Araç finansmanına başvurmak için 18 yaşını doldurmuş olmanız ve herhangi bir sebepten ötürü araç satın almak istemeniz yeterlidir. Finans kuruluşları, başvurunuzu değerlendirirken kredi puanınız, sosyal güvenceniz ve üzerinize kayıtlı mal varlıklarınız gibi kriterleri göz önünde bulundurabilir. Temiz bir sicile sahip olan ve kuruluş tarafından talep edilen ödeme planına uyabileceğini ispat eden herkes, araç finansmanlarından yararlanabilir. Araç finansmanı, TL ya da belirli şartlarda döviz cinsinde verilebilir ve geri ödemesi de verildiği para birimi üzerinden planlanır. 

Araç Finansmanı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araç finansmanı kullanırken çeşitli püf noktalarına dikkat ederek kendinize avantaj sağlayabilirsiniz. Bu noktalardan ilki, kaskonuzu finansman sağlayan kuruluştan yaptırmanızdır. Araç satın alabilmeniz için size finansman sağlayan kuruluşlar, kaskoyu da kendilerinden yaptırmanız durumunda size daha cazip fiyatlar sunabilir ve böylece ekonomik olarak daha karlı şekilde işlemlerinizi tamamlamanız mümkün hâle gelebilir. Çapraz ürün kullanmak, kuruluş ve müşteri arasındaki ilişkinin devamlılığını sağlar ve araç finansmanında da müşterilere büyük avantaj sunar. Bu sebeple kasko, vergi ödemesi gibi satın alacağınız araçla ilgili yan finansal işlemleri de araç finansmanı aldığınız kuruluş üzerinden gerçekleştirerek düşük finansman oranlarından faydalanabilirsiniz.

Fiyat ve Oran Karşılaştırması Nasıl Yapılmalıdır?

Ekonomi, tüm dünyada son derece aktif değişkenlere sahiptir ve bu sebeple de finansman kullanırken yapacağınız fiyat ve oran karşılaştırmasını günün koşullarıyla değerlendirmenizde yarar bulunur. Araç finansmanı için teklif aldığınız finans kuruluşunun sizin için ne denli avantajlı olduğunu değerlendirmek için size sunulan vadeyi de hesaba katmanız gerekir. Finansman geri ödemesindeki vade sayısı arttıkça taksit miktarı düşer ve ödeme konusundaki rahatlığınız artar. Bu sebeple de uzun vadeli geri ödemelerde oranlar yükselse de rahat geri ödeme imkânı sayesinde müşteri avantajlı kabul edilir. Avantajlı finansman oranı seçeneklerini ise Kuveyt Türk'te bulabilirsiniz. Araç finansmanınız için hemen Kuveyt Türk'e başvurabilir ve hayallerinizdeki araca rahatça ulaşmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

Öne Çıkan Yazılar

. Yatırım ve Finans Kurumsal ve Ticari Müşteriler İçin Dijital Çözümler
Finans kuruluşların müşterilerine sunduğu dijital çözümler pek çok işlemin kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan tanır.
Yatırım ve Finans 03 Mayıs 2024 4 dk.
Uygun Yatırım ve Finans Size Uygun Yatırım Araçlarını Nasıl Belirlersiniz?
Yatırım, birikimlerin değer kazanması amacıyla kullanılması ve fayda beklentisiyle bir varlığa fon ayrılmasıdır.
Yatırım ve Finans 13 Temmuz 2023
blog Yatırım ve Finans Yatırım Fonu Nedir?
Birikmiş paranızı değerlendirmek için başvurabileceğiniz alternatiflerden olan yatırım fonları hakkında detaylı bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz..
Yatırım ve Finans 13 Temmuz 2023 5 dk.