Blog
Kişisel Web Sitenizi Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kişisel Web Sitenizi Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Geri Dön
11 Temmuz 2023 5 dk.
A +

Hobilerinizi, profesyonel yaşamınızı, ürettiğiniz sanat eserlerini ya da ticari ögeleri geniş kitlelerle paylaşabilmenize yardımcı olan kişisel web siteleri, kariyerinizi geliştirmenin en etkili yollarından biridir.

Kişisel web sitesi sahibi olmak, pek çok kişi için önem taşır. Hobilerinizi, profesyonel yaşamınızı, ürettiğiniz sanat eserlerini ya da ticari ögeleri geniş kitlelerle paylaşabilmenize yardımcı olan kişisel web siteleri, kariyerinizi geliştirmenin en etkili yollarından biridir. Peki kişisel web sitesi açarken nelere dikkat etmeniz gerekir, biliyor musunuz? İşte bir internet sitesi sahibi olmadan önce öğrenmeniz gereken detaylar.

Kişisel Web Sitesi Neden Önemlidir?

Çok sayıda kişi, sosyal medya hesabı açmanın yeterli olduğunu düşünse de kişisel internet sitelerinin faydaları, sosyal medya hesaplarından çok daha fazladır. İnternet siteniz sayesinde kendinizi daha profesyonel bir şekilde ifade edebilir, ürettiğiniz değerleri satışa sunabilir, daha geniş bir takipçi kitlesine seslenebilirsiniz. Kişisel siteniz sayesinde farklı sosyal medya hesaplarınızı tek bir merkezden yönetebilir ya da farklı mecralardaki takipçilerinizi kolaylıkla tek çatı altında toplayabilirsiniz. Kişisel siteniz, tamamen size ait olduğu için dilediğiniz gibi tasarlayabileceğiniz ve yönetebileceğiniz bir alandır. Web sitenizi gerekli güncellemelerle yaşam boyunca kullanabilir, etkileyici bir site tasarımı sayesinde ziyaretçilerinizde olumlu bir intiba uyandırabilirsiniz.

Web Sitesinin Görünümü Nasıl Olmalıdır?

Kişisel web siteniz, sizin internet dünyasındaki imzanızdır ve bu sebeple de büyük önem taşır. Sosyal medya hesaplarınız, hangi alanda faaliyet gösterdiğiniz ve ne gibi işler yaptığınız konusunda takipçilerinize genel bir bilgilendirmede bulunur ve çok fazla detay içermez. Kişisel site ise kendinizi en iyi şekilde ifade edebileceğiniz ve çalışmalarınız hakkında dilediğiniz kadar detaya yer verebileceğiniz size ait bir alandır. Bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri ise site görünümünün mümkün olduğunca estetik, profesyonel ve kurumsal olmasıdır. Son trendlere uygun bir görünüme ve tasarıma sahip internet siteleri, ziyaretçiler üzerinde büyük bir etki bırakır ve bu sayede ön plana çıkarmak istediğiniz özelliğinizi daha rahat vurgulamanıza yardımcı olur. Web sitenizin tasarımının kullanım amacı ve içerikle de uyumlu olmasında yarar bulunur. Eğer sitenizi e-ticaret alanında kullanacaksanız, satacağınız ürünlerin yüksek çözünürlüklü görsellerine yer vermeniz ve her ürün için açıklayıcı içerik yazıları yazmanız, müşteri potansiyelinizi artırmanıza yardımcı olur. E-ticaret sitenizin daha güvenli bir hâle gelmesi ve müşterilerinizin kişisel verilerinin çalınmaması için ise site güvenliğini sağlayan SSL sertifikalarından yararlanmanız önerilir. Video içerikli siteler kurmanız durumunda ise sitenizin hızı da önem kazanır. Video içerikli siteler kurarken video yayınlamaya uygun hazır arayüzler kullanabilir ve site hızını maksimize eden "cache" eklentilerinden yararlanabilirsiniz.

Web Sitesinde Hangi Renkler Seçilmelidir?

Dijital tasarım da tıpkı moda gibi dönemsel trendlere sahiptir. Yeni akımlara uygun görünüme sahip siteler, ziyaretçilerine çağdaş ve yenilikçi oldukları mesajını verir. Bu da sunmak istediğiniz yeteneklerinizin, hobilerinizin ve ticari girişimlerinizin daha pozitif şekilde algılanmasına katkı sağlar. Bu sebeple internet sitenizde güncel renk tonlarına yer vermenizde yarar bulunur. Son yıllarda en çok tercih edilen renk tonları arasında beyaz, bej, açık yeşil gibi renkler ön plana çıkmaktadır. Ayrıca renk tercihinde bulunurken insan psikolojisi üzerindeki etkilerinden de yararlanabilirsiniz. Mavi ve yeşil, doğayı çağrıştırdığı için güven verici bir duygu uyandırır ve ziyaretçilerin düzenli olarak dönmesi istenen sitelerde kullanılabilir. Kırmızı, anlık motivasyonu artırdığı için özellikle ticari ürün satanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Sarı ve turuncu ise dost canlısı bir duygu uyandırdıkları için hem hobi hem de ticaret sitelerinde değerlendirilebilir.

Siteniz Hangi Araçlara Uyumlu Olmalıdır?

Bir internet sitesinin başarılı olarak kabul edilebilmesi için kullanıcı deneyimini üst düzeye çıkarması ve tüm cihazlarda sorunsuz bir şekilde açılabilmesi gerekir. Bunun için sitenizin hem bilgisayarlara hem de mobil cihazlara uyumlu olmasına özen göstermenizde fayda vardır. Sayfa sunumları ve görsellerin boyutlandırılması da kullanıcı deneyimini iyileştirme açısından büyük önem taşır. Görsellerinizin hem tüm cihazlarda net bir şekilde görülebilecek kadar büyük hem de ekranı kaplamayacak kadar ideal boyutta olması son derece önemlidir. Ayrıca görsellerin aktif link içermesinde de yarar bulunur. Üzerine tıklandığında farklı görsele geçen ya da ürün tanıtım sayfasına yönlenen görseller, statik görsellerden daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar ve bu durum da sitenizin daha büyük bir başarı elde etmesine katkı sunar.