Ortaköy Camii olarak da bilinen Beşiktaş’taki Büyük Mecidiye Camii, İstanbul’un kimliğine ve siluetine önemli bir katkı sunuyor. 1853'te SultanKaydet Abdülmecid tarafından yaptırılan cami, depremler ve yangınlar nedeniyle birkaç kez restore edilmişti. Son yüzyılda, başta nem ve rutubet olmak üzere çeşitli sebeplerle yıpranan cami Kuveyt Türk’ün desteğiyle Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edildi.
Bir kuyumcu titizliğiyle restorasyonu yapılan caminin alemleri yenilendi, altın varaklar yapıldı, kurşunlar değişti ve taşlardaki aşınma nedeniyle dış cephede yenilemeler yapıldı. Hava kirliliği nedeniyle siyahlaşan dış yüzey, mikro kumlama tekniğiyle temizlendi. Pencerelerdeki metal işler tek tek elden geçirildi, camlar da camiye özel olarak hava ve su girişini engelleyecek şekilde üretildi. Betonarme zemin kaldırıldı ve zemin ahşap yapıldı. Asma giriş de kaldırıldı. Betonarme çift cidarlı bir kubbe yapıldı ve cami fore kazıklarla deprem riskine karşı güçlendirildi. Cami tarihi dokusuna da uygun şekilde 3 yılda yenilenip 2014’te tekrar ibadete açıldı.
Restorasyonun ardından Mehmet Baha Tanman editörlüğünde hazırlanan “Büyük Mecidiye Camii ve Ortaköy” kitabı 2014 yılında Kuveyt Türk tarafından kültür hayatına kazandırıldı. Kitap, boğaz ve çevresinde bulunan yapılarla ilgili bilgileri aktararak bir uygarlığın tarihini ve kültürel yapısını gün yüzüne çıkardı. Eser, Osmanlı dönemi mimari eserleri hakkında önemli bir kaynak olarak araştırmacıların istifadesine sunuldu.